2 Temmuz 2019 Salı

masal terapisi eğitimi

Masal ve Hikaye anlatıcılığı, binlerce yıllık bir tecrübenin yoğurduğu en eski eğitsel modelleme sistemlerinden biridir.

Masal Terapisi ile çocuk ve yetişkinlerin; kendilerini, duygularını ve ihtiyaçlarını anlatım etmelerine yoğunlaşan metoda "Masal Terapisi" denir.

Masal terapisi, bireylerin bilişsel ve sosyal becerilerini, his ve düşüncelerini ortaya koymalarını amaçlar.

Masal Terapi eğitimi; bireyler ve küçükler için teropotik bir yöntemdir. Ve bu yöntem, bilişsel ve deneysel yöntemlerle zenginleştirilmiştir.

Masallara herkes aşinadır. Herkes, aslında çocukluğundan bu güne kadar kurulu bir hikâyenin arasında yaşamaktadır. Çocuklar, birçok asgari yaşlardan itibaren masallar vasıtası ile yaşadıklarını anlamlandırmaya, iyi ve fena benzeri kıymet yargılarının farkına varmaya başlarlar. Tüm küçükler kendi kurdukları hikayeler vasıtasıyla oluşturdukları karakterlere bir ya da daha birçok özellik eklerler. Özellikle az çocukların, olmayan bir şeyi olmuş bunun gibi anlatmasına tanık olmak olasıdır. Bu davranışın altında yalan söyleme güdüsünden aşırı daha baskın bir şekilde, öyküleştirme güdüsü vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kesintisiz Güç Kaynağı

Kesintisiz Güç Kaynağı için doğru adrestesiniz. AGS Elektronik.